Природното димење на храната е долг и тежок процес. Затоа многу производители користат таканаречен течен дим, кој го забрзува процесот. Нема докази дека течниот дим...
Чудото од чоколадо е кремаста и вкусна посластица која ќе ги воодушеви и најпребирливите љубители на благо. За подготовка не ви треба повеќе од половина...
Периодов не може да се замисли без трпеза со ротквици. Овие коренести плодови помагаат за пролетното будење на организмот и ги штитат бубрезите од создавање...
Иако на нашите трпези позастапена е зелената зелка, ни црвената воопшто не е за потценување. Црвената зелка има трипати повеќе витамин Ц и од портокалот...
Кога храната е завиткана со алуминиумска фолија и се загрева во текот на готвењето, алуминиумот што се наоѓа во фолијата завршува во храната. Истражувачите откриле...