17.8 C
Скопје
12:40 - 13 август, 2022

Категорија: Интервју

Ви Препорачуваме Интервју Слајдер

Скопје евергрин – Милан Банов, новинар: За мене Скопје е остров на минатите денови

Јасмина Пакашки
Милан Банов, познато име на македонското новинарство, долгогодишен новинар и уредник во „Нова Македонија“, а потоа и во дневниот весник „Македонија денес“ и неделникот „Денес“,...
Ви Препорачуваме Интервју Слајдер

Прво лице анфас – Соња Михајлова, актерка: Се чуваме будни со мојот точак; Животот е едноставен, но ние го комплицираме

Прашува: Јасмина Пакашки
Соња Михајлова целиот работен век го поминала на штиците на Народниот театар Битола. Зад неа е богата театарска кариера, со над 150 улоги на матичната...
Ви Препорачуваме Интервју Слајдер

Најчесто поставувани прашања за доењето, ни одговара Јасна Апостолски-Николов: Во светот во просек доењето трае од две до четиригодишна возраст на децата

Јасмина Кантарџиева Димков
Во чест на светската недела на доењето, која се одбележуваше во првата недела од август, разговараме со Јасна Апостолски-Николов, дипл. мед. сестра, IBCLC (International Board...
Ви Препорачуваме Интервју Слајдер

На гости кај мајстор Пачо: Тито си живее во Лабуништа

„Парите не се проблем“, велат лабуништанци, „денес младите си бегаат поради подобри услови за живот“. Поаѓаме од Струга кон Лабуништа, по патот што води кон...
Ви Препорачуваме Дестинации и Дегустации Интервју Слајдер

Репортажа: Види ја Преспа и уживај

Горан Величковски
На петнаесетина километри од Ресен се наоѓаат Асамати, Претор, Сливница, Крани и Маркова Нога. Од другата страна на брегот се Отешево, Стење и Коњско. Ние...
Ви Препорачуваме Интервју Патувања Слајдер

(Фото) Лејла Рамковска нè води низ Танзанија: Хакуна матата! Нема проблем само ако сте задоволни од тоа што го имате

Јасмина Кантарџиева Димков
Можноста да се служи на природата, животните, луѓето е големо богатство и можеби највисока цел и извор на исполнетост. А, добронамерноста е најголемиот предизвик што...
Ви Препорачуваме Еспресо Интервју Слајдер

(Фото) Скопје евергрин, 26 јули 1963-та: „Земјата се отвори и ги снема првите два ката“, „На Водно се слушаа пискотници од илјада грла“

Јасмина Пакашки
(Фото) Скопје евергрин, 26 јули 1963-та: „Се разбудив затрупана со малтер и тули“, „Кога солзите од тага станале солзи радосници“ Елизабета Раденковиќ: Брат ми секоја...
Ви Препорачуваме Еспресо Животни Приказни Интервју Слајдер

(Фото) Скопје евергрин, 26 јули 1963-та: „Се разбудив затрупана со малтер и тули“, „Кога солзите од тага станале солзи радосници“

Јасмина Пакашки
(Фото) Скопје евергрин, 26 јули 1963-та, сведоштва: „И ден-денес ми се заледува крвта од тој татнеж“ од земјотресот, „Зошто не се одбележува 26 јули, Денот...
Ви Препорачуваме Еспресо Животни Приказни Интервју Слајдер

(Фото) Скопје евергрин, 26 јули 1963-та, сведоштва: „И ден-денес ми се заледува крвта од тој татнеж“ од земјотресот, „Зошто не се одбележува 26 јули, Денот на светската солидарност?“

Јасмина Пакашки
По 59 години откако Скопје го стресе онаа катастрофа по која календарот во градот се подели на „пред“ и „по“ земјотресот, ги замолив членовите на...
Ви Препорачуваме Интервју Слајдер

Прво лице анфас – Зоран Ристевски, ака Зоки Бејбе: Само кога сум спокоен сум среќен

Јасмина Пакашки
Без Зоки Бејбе не би го познале Зоран Ристевски. Без Зоки Бејбе не би го познале ниту Скопје. Со него секоја журка е позабавна, секое...