Категорија: Животни Приказни

Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТО) ВО ДВОРОТ НА ПЕНЗИОНЕРОТ ПАВЛЕ ЃОРГИЕВСКИ: Село Логовари може да се гордее со овој господин!

Ј.К.Д
Денес разговараме со Светлана Котевска која ни раскажува цветна приказна за преубавиот двор на нејзиниот татко Павле Ѓоргиевски. Ѓоргиевски се занимава со одгледување цвеќе веќе...
Ви Препорачуваме Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ЦВЕТНАТА ОАЗА НА МАРИНА И ТОМЧЕ ВО СЕЛО ВОЛКОДАРИ: Жена со секогаш миризливи дланки и цветови во очите

Ј.К.Д.
Цветната оаза, меѓу граѓаните позната како „Куќата на цвеќето“, се наоѓа во с. Волкодери,  Ресен, поточно градината се простира пред куќата на Марина и Томче...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ВО ДВОРОТ НА ЕМЧЕ, ДЕВОЈКАТА СО ЦВЕТНА НАСМЕВКА: Сакајте ги и негувајте ги растенијата, ќе ви вратат со убавина!

Ј.К.Д
-По професија сум продавачка, но не на цвеќиња, – со насмевка ја започнува својата цветна приказна нашата соговорничка Емилија Велковска, и продолжува: – Цвеќињата ми...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТОГАЛЕРИЈА) НЕВЕРОЈАТНА УБАВИНА ВО ЖЕЛЕЗНИЦА: Дворот на Митко и Снежана не може да се опише со зборови!

Ј.К.Д
Во североисточниот дел на Македонија, на два километри од Кратово, се наоѓа селото Железница. А во селото, веројатно најголема атракција е впечатливиот двор на Митко...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТО) РАЈОТ ИМА РОЗОВА И ЦИКЛАМА НИЈАНСА: Цветната дама од Оптичари – Снежана Даскаловска

Јасмина Кантарџиева Димков
Госпоѓа Снежана Даскаловска е дипломиран економист, има светководствено биро во Битола и активно работи веќе цели 27 години. Останатиот дел од денот го минува посветувајќи...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

OТВОРЕНО СО ЕРКАН ЌАИЛ, лице во инвалидска количка: Лекарска грешка му ја одреди судбината, но тој е најпозитивното момче што ќе го запознаете!

Кате Божиновска
– Отежнато се движев, почнав на прсти да одам, после тоа полека полека како слабеат мускулите, немав сила да се движам, ќе се сопнеш, ќе...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТО) УБАВИЦИТЕ НА ДАФИНА: Делчево мириса на цветен парфем поради ова дворче

Јасмина Кантарџиева Димков
Денес наша соговорничка е госпоѓа Ѓоргиева Христева Дафина, по професија, како што вели, работничка. Дека Дафина е супервредна работничка се отсликува и на нејзиното дворче. ...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТОГАЛЕРИЈА) НЕВЕРОЈАТНА УБАВИНА ВО СЕЛО СУШИЦА: Раскошна цветна приказна на Сашко Стојанов

Ј.К.Д
Сашко Стојанов има преубав двор кој се наоѓа во струмичкото село Сушица. Толку е убав дворот што просто не можеш да не сопреш тука, и...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТО) ПРИКАЗНАТА НА САШО СПАСОВСКИ: Бил бездомник, сега работник вклучен во производство на био хумус

Кате Божиновска
Пред 2 години бил бездомник кој ги користел услугите на Црвен крст во Момин поток, денес со полни 52 години, работи на производство на био...
Ви препорачуваме на СП Лајфстајл Питоми и диви Секојдневие Слајдер

(ВИДЕО) ОВА КУЧЕ Е ВИСТИНСКО ЧУДО: Погледнете што прави секоја вечер!

И. Т.
Дури и ноќе, кога семејството спие и сите светла се исклучени, ова преслатко куче докажува дека е послушно и верно. Имено, сопственичка Кели Роте од...