28.8 C
Скопје
22:47 - 4 јули, 2022

Категорија: Дестинации и Дегустации

Дестинации и Дегустации Слајдер Храна

Чоколаден чизкејк без печење готов за 15 минути – од кујната на Давор Панчевски

Кате Божиновска
– Денеска со Вас ќе споделам супер брз, кремав и сочен рецепт за чизкејк без печење. Овој рецепт е одличен за секоја прилика, се подготвува...
Патувања Слајдер

Сите знаат дека постојат, но речиси никој ги нема посетено: Во овие места е забрането да се влезе

Еспресо
Кога и да слушнеме дека нешто е забрането, веднаш се јавува потреба да видиме што е тоа, но во светот постојат многу мистериозни места во...
Дестинации и Дегустации

Сладолед од праски – за разладување во најжешките денови

Еспресо
Состојки: 500 милилитри слатка павлака 500 грама праски 150 грама шеќер Подготовка: Пред да почнете со подготовката на сладоледот од праски, убаво измијте ги и...
Ви Препорачуваме Дестинации и Дегустации Еспресо Патувања Слајдер

За влез во Венеција: од јануари 2023 резервација и такса од 3-10 евра, еве како ќе функционира

Еспресо
По пандемијата, градот повторно се соочува со еден од најголемите проблеми: пренатупаноста од туристи. Решението е во резервација и такса за пристап. Еве како ќе...
Дестинации и Дегустации Слајдер Храна

Борш: Направете супа, а не војна! Еве го рецептот за омилената супа на Украинците

Еспресо
Борш е супа која доаѓа од Украина, а денес стана дел од светското наледство на Унеско. Борш е супа од месо и зеленчук, со типична...
Патувања Слајдер

Најстарото „точно време“ по 89 години заминува во историјата

Еспресо
Франција, вчера на полноќ по цели 89 години постоење, ја исклучи услугата „точно време“. Воедно таа е и првата земја што воведе „гласовен часовник“ за...
Дестинации и Дегустации Еспресо Слајдер Храна

Типичното украинско јадење Борш стана светско наследство на УНЕСКО

Еспресо
Пред неколку минути, вонредниот комитет на нематеријалното културно наследство на УНЕСКО – според она што го дознава информативната италијанска агенција Анса – го стави Боршот,...
Ви Препорачуваме Слајдер Храна

Шефот Рене Реџепи става клуч на најдобриот ресторан во светот, ќе оди на пат низ светот заедно со својот тим

Еспресо
Познатиот готвач Рене Реџепи, кој е по потекло од Тетово, докажа дека моментално е најдобриот готвач на светот, а неговите способности беа потврдени и на...
Ви Препорачуваме Дестинации и Дегустации Женски печат Интервју Слајдер

(Фото) На креативното гумно во село Слоештица: Сонот никогаш не е толку убав како да се биде овде

Јасмина Кантарџиева Димков
Утре (1.јули), меѓународниот центар за уметност „Арт поинт – Гумно“ во село Слоештица, Демир Хисар, ги отвора портите за сите љубители на уметност што сакаат...
Дестинации и Дегустации Слајдер

(ВИДЕО) Футуристички хотел над облаците кој ќе може да прими 5.000 гости

Теодора Циклевска
Овој футуристички хотел е поставен да ви овозможи врвно патување. Sky Cruise, хотел на нуклеарен погон, ќе биде над облаците и ќе биде доволно голем...