Состојки: 500 милилитри слатка павлака 500 грама праски 150 грама шеќер Подготовка: Пред да почнете со подготовката на сладоледот од праски, убаво измијте ги и...
По пандемијата, градот повторно се соочува со еден од најголемите проблеми: пренатупаноста од туристи. Решението е во резервација и такса за пристап. Еве како ќе...
Франција, вчера на полноќ по цели 89 години постоење, ја исклучи услугата „точно време“. Воедно таа е и првата земја што воведе „гласовен часовник“ за...
Пред неколку минути, вонредниот комитет на нематеријалното културно наследство на УНЕСКО – според она што го дознава информативната италијанска агенција Анса – го стави Боршот,...
Познатиот готвач Рене Реџепи, кој е по потекло од Тетово, докажа дека моментално е најдобриот готвач на светот, а неговите способности беа потврдени и на...
Утре (1.јули), меѓународниот центар за уметност „Арт поинт – Гумно“ во село Слоештица, Демир Хисар, ги отвора портите за сите љубители на уметност што сакаат...
Овој футуристички хотел е поставен да ви овозможи врвно патување. Sky Cruise, хотел на нуклеарен погон, ќе биде над облаците и ќе биде доволно голем...