Научници од Јапонија тврдат дека дизајнирале светлечки заштитни маски, кои помагаат да се утврди дали некое лице е заразено со коронавирус, пренесува „Japan Тimes“. Необичниот...
Кисела зелка во суштина е ферментирана зелка. Корисните пробиотици или „живи бактерии“ се произведуваат за време на процесот на ферментација, а овие пробиотици ѝ даваат...
Просечен човек внесува околу 11,6 грама сол дневно, иако препорачаната количина е максимум 5 грама. Нормално, солта не смеете целосно да ја исфрлите од исхраната,...
Конзумирањето шеќер може негативно да влијае на вашето здравје во повеќе сегменти, вклучувајќи дијабетес, дебелина и срцеви заболувања. Доколку се грижите за себе и сакате...