Категорија: Семејство

Здравје Семејство Слајдер

Не паничете: Што да направите ако ви се заглави коска од риба во грлото?

Еспресо
Важно е да бидете смирени. Пред сè, пробајте неколку корисни совети кои ќе ви помогнат да се ослободите од коската во грлото. Ако не ви...
Здравје Семејство Слајдер

Дохранување кај доенчето: Кога треба да се почне со воведување цврста исхрана?

Еспресо
Со воведувањето на цврста исхрана не треба да се брза ниту, пак, по секоја цена да се воведува доколку бебето добро напредува во својот телесен...
Здравје Семејство Слајдер

Деновиве на многумина им се врти во главата, а причината е сосема необична

Еспресо
„Докторе, не знам што се случува со мене. Ми се врти во главата, имам чудно чувство, како да лебдам и тонам – е честа изјава...
Здравје Семејство Слајдер

Што треба, а што никако не смеете да правите ако ве касне змија?

Теодора Циклевска
Што се однесува до брзината на реакцијата при гризнувањето на змија отровница, клучниот збор е „брзо“. Дури и каснувањето од многу отровни змии, какви што...
Здравје Семејство Слајдер

Што сѐ мора да содржи патничката аптека за да летувате без грижи

Еспресо
Лековите пакувајте ги во оригиналната амбалажа со приложените упатства за пациентот. Спакувајте сѐ со здравствената книшка или патничкото осигурување, ако планирате патување во странство. За...
Здравје Семејство Слајдер

Примариус Сузана Камберова, специјалист дерматолог: Убоди од инсекти и опасности кои ве демнат од нив

Кристина Апостолова
Најчесто се појавува т.н. „локална реакција“ или реакција на кожата со пречник од неколку милиметри до неколку сантиметри. Реакцијата се појавува на самото место околу...
Здравје Семејство Слајдер

Алергиски календар: Во мај и јуни чувајте се од поленот на тревата и дрвјата

Еспресо
Веќе во февруари, кога почнуваат да цветаат првите растенија, претежно дрвјата и грмушките кои растат во нашето опкружување, кај чувствителните луѓе може да се појават...
Здравје Семејство Слајдер

Дали сум бремена? Седум главни разлики меѓу рана бременост и ПМС

Еспресо
Симптомите, како што се зголемен апетит, чувствителни гради и раздразливост, најчесто ги поврзуваме со предменструалниот синдром (ПМС), но многу слични појави се појавуваат и во...