9.8 C
Скопје
6 декември, 2021

Ознака : разговор

Uncategorized Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

НАТАША СТАМЕНОВА, КРЕАТИВКА: Со нашите гумени саксии за цвеќе ползата е двојна – дворовите се украсени, а околината е чиста!

Ј.К.Д
Наташа Стаменова изработува интересни, необични саксии за цвеќе. Вели дека занаетот си дошол сам по себе, а конкретно саксии почнала да изработува заедно со нејзиниот...
Ви препорачуваме на СП Еспресо Женски печат Слајдер

(РАЗГОВОР) ЉУПКА ТРАЈАНОВСКА: Секоја жена е потенцијална жртва на насилство поради нееднаквата распределба на моќ во општеството

А.З.
Денес, 25. ноември, го обележуваме Меѓународниот ден на Организацијата на Обединетите Нации за елиминација на насилството врз жените и почетокот на 16-те дена активизам против родово...
Ви препорачуваме на СП Еспресо Женски печат Животни Приказни

(РАЗГОВОР) ВЕНЕРА ГЕЛЕБЕШЕВА КРСТИЌ, УМЕТНИЦА КОЈА ОД ДОБРОТО ГРОЗЈЕ ПРАВИ ОДЛИЧНО ВИНО: Во тренд се овошни и свежи вина, не многу оптоварени со дрво и алкохол

Јасмина Кантарџиева Димков
Правењето вино е несекојдневен предизвик, но за енологот Венера Гелебешева Крстиќ тоа е секојдневие, професија. Љубовта кон виното ја наследила од нејзиниот татко кој исто...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

(ФОТО)ЛИДИЈА ИЗРАБОТУВА ЦРКВИЧКИ И КУЌИЧКИ ОД ДАРОВИТЕ НА ПРИРОДАТА: Минијатурни дела кои го бележат македонското време!

Ј.К.Д
Охриѓанката Лидија Танаскоска, по професија конфекциски техничар, изработува дрвени мали експонати, куќички и црквички, како наследничка на татка си, мајсторот на овој занает. Вели дека...
Ви препорачуваме на СП Дестинации и Дегустации Женски печат Слајдер

ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА МАРИЈА ИСАИЛОВСКА: Низ цвеќињата што ги одгледува и боите што ги собира од денот, создава слатки чудесии!

Ана Голејшка Џикова
Марија Исаиловска е од оние луѓе која низ цвеќињата што ги одгледува и боите што ги собира од денот, создава слатки чудесии, кои во моментов...
Ви препорачуваме на СП Дестинации и Дегустации Еспресо Женски печат Слајдер

(РАЗГОВОР)„ПЕКОЛНИОТ“ САША МИШИЌ ВО ПОСЕТА НА СКОПЈЕ: Ако сакаш да го вкусиш Балканот, дојди во Скопје, тука има сè!

Кате Божиновска
Веќе неколку месеци патува низ Балканот, од место до место, од ресторан до хотел, со нова цел и мисија, да го спои Балканот во една...
Ви препорачуваме на СП Животни Приказни Слајдер

ВО ЛЕСКОЕЦ ВО МЕРАКЛИСКИОТ ДВОР НА ЉУБИЦА: На љубовта цвеќето враќа тродупло со неговата убавина!

Ј.К.Д
Разговараме со Љубица Ставреска, по професија економски течничар, а работи во семејната фирма за транспорт и шпедиција Blagles. Уживаме во нејзиниот двор во селото Лескоец,...
Ви препорачуваме на СП Еспресо Женски печат Слајдер

ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА МАРИЈА БУРГИЕВА: Од отпадните лушпи од портокали до сенцијални масла и ароматизери!

Кате Божиновска
Кога младите ја преземаат иницијативата за да ја зашитиме животната средина тогаш се јавуваат квалитетни зелени идеи. Затоа Ве запознаваме со Марија Бургиева. Таа со...
Ви препорачуваме на СП Еспресо Женски печат Слајдер

(ФОТО+ВИДЕО) ПРИКАЗНАТА ЗА БУКЕТИТЕ НА ИРЕНА ГУРЖОВСКА: Букети што се јадат – мамат насмевки и убави спомени

Кате Божиновска
Ирена Гуржовска водена од идејата за нешто ново и необично и силната желба  да го направи поинакво, колоритно своето секојдневие, започнува да прави букети. Но...
Ви препорачуваме на СП Еспресо Женски печат Животни Приказни Слајдер

(РАЗГОВОР) УБАВИОТ ФЕНИКС ОД НАШЕТО СОСЕДСТВО, АНА БРЗАНОВА: Се борев со канцерот за секое ново утро, за непроживеаните најубави години, за сите убавини кои следат во животот!

Јасмина Кантарџиева Димков
Во што е посебна Ана Брзанова? Во многу нешта. На пример, во убавината, надворешната, и онаа – внатрешната. Во нејзината челична волја несвојствена за врсниците...