Ознака : кашлица

Секојдневие

Прочитајте добро: Ова се здрави намирници кои треба да ги ИЗБЕГНУВАТЕ ако сте болни!

Васко Спасоски
Иако се здрави и полни со хранливи состојки, сепак овие намирници треба да ги избегнувате кога здравјето ви е нарушено. Кога сте настинати, имате грип...
Секојдневие

Ве мачи болно грло и зарипнатост? Сами ублажете ги симптомите

Еспресо
Сезонски вирусни инфекции се најчест предизвикувач на воспаление на грлото, кое е проследено со болка, пецкање и иритација при голтање и зарипнатост. Меѓутоа, болката во...
Здравје

Народен лек против кашлица, бронхит и ларингит

Igor
Овој напиток може да ја излечи дури и најкомплицираната кашлица, која не успева да ја излечи современата медицина. 1. За подготовка на напитокот треба прво...
Здравје

Повреди кои може да ги предизвика долгото кашлање

Igor
Кашлањето е рефлекс на телото благодарение на кој го исфрламе од дишните патишта она што нè надразнува. Но, ако кашлицата трае подолго од три недели...