Белата боја на храната најчесто се поврзува со „лоши јаглехидрати“ како брашното, печивата, белиот ориз и многумина веруваат дека белата храна не е здрава. Но,...
Нектарините се вид на праска, вкусни се и се преполни со хранливи состојки кои позитивно влијаат врз имунитетот. Одличен извор се на каротен, калиум, флавониди,...
Во Врање традиционално се подготвува питата самса, која ја има во речиси секое домаќинство. Во основа, задолжителни се три состојки: бел лук, кори и кисело...
Карактеристично за црвените намирници е што содржат ликопен, кој ја заштитува нашата кожа, помага во одржување на здрави епителни клетки. Очигледниот избор на црвена храна...
Дали некогаш сте помислиле дека можете да направите панакота која ќе биде и слатка и здрава во исто време? Златната панакота е инспирирана од златното...
Иако ви изгледа како спој на неспоиви вкусови, всушност се работи за многу вкусна комбинација. Најважно е да јадете додека уште е топло. Потребни состојки:...
Овие совети и трикови ќе ви го подобрат и олеснат секојдневното искуство кога станува збор за готвење и снаоѓање со храна. Плескавица Ако оставите отпечаток...