Категорија: Колумни

Ви Препорачуваме Ви препорачуваме на СП Еспресо Женски печат Колумни Слајдер

НА ДВА УМА: Дали треба да ја чекам љубовта или да ѝ дозволам на Фата да ми ја најде?

Марија Гегоска
На сметка на мојата младост сум суштински отворена со луѓето кои ќе ги означам како „удобни“. Такви „удобни“ ги означив моите драги колешки во редакција....
Ви препорачуваме на СП Женски печат Колумни Слајдер

ВЕДРАНА РУДАН ЗА МАЈЧИНСТВОТО: Секоја жена откако ќе роди станува будала преку ноќ

И. Т.
Хрватската писателка Ведрана Рудан објави колумна на својот блог во која зборува за љубовта на мајките кон своите деца. Брутално искрена, без влакна на јазикот....
Ви Препорачуваме Колумни Слајдер

СО ЛЕСНО УЧЕНИЧИЊА: Започна школската година, никогаш почудна, никогаш потажна

Мими Стојановска
Со грутка во грлото изговарам: „Со среќа нека ви е новата учебна година“. И прашувам: Што среќно има во неа? 40 –на протоколи кои јас...
Женски печат Колумни Слајдер

ВЕДРАНА РУДАН СО НОВА ПОТРЕСНА КОЛУМНА: Лет над кукавичкото гнездо

И. Т.
Ведрана Рудан е хрватска писателка, колумнистка и активистка за човекови права. Имајќи предвид дека е позната по својот непристрасен и сочен јазик, тоа што таа...
Колумни Слајдер

Кога уништувањето на сопствениот идентитет со пластични и естетски операции стана легитимно?

Еспресо
Козметичката хирургија со години наметнува универзални трендови, но зошто ние всушност почнавме да ги следиме? Нашата омилена женска блогерка Билјана Златановиќ, основач на Инстаграм профилот...
Еспресо Женски печат Колумни Слајдер

КОКОДАКАЊЕ: Со Господ напред, ми го е*аа кровот над глава  

Мими Стојановска
Лист хартија, по ново „ворд документ“, трпи сè. Колку и да сакам да се исповратам на документов од гадењето што ми се насобра поради тоа што човечноста...
Ви Препорачуваме Женски печат Колумни Слајдер

КОКОДАКАЊЕ: Да се биде влакнест или не? Прашањето е сега!

Марија Гегоска
Додека се дробиме под тешките стандарди за убавина, самиот Атлас што не може на грб да ги доноси, ми се плетка во главата постојано една...
Ви Препорачуваме Еспресо Колумни Семејство Слајдер

КОКОДАКАЊЕ: И вам ли ви се „вакви и онакви“ децата?

Мими Стојановска
Денеска си направив муабет со еден доктор парекселанс, од југословенската школа – невропсихијатар за деца и младинци и професор. Доктор полн со искуство, знаење, приказни,...
Женски печат Колумни Слајдер

Ведрана Рудан: Се сеќавам на сексот

V. T.
Не, сексот не е преценет. Изведувачите се преценети. Дали има нешто подобро отколку после секс, на ливада, на плажа, во станот на љубовникот, да земеш...
Ви Препорачуваме Женски печат Колумни Слајдер

КОКОДАКАЊЕ: Е*ати „совпаѓањето“ кога жена ти ја споредуваш со грав, а швалерката со пробиотик

Мими Стојановска
Тиндер е лесно запалива супстанца која се користи за запалување и разгорување. Знаевте? Јас немав појма. Дознав кога седнав да пишувам текст за Тиндер, оној...