11.8 C
Скопје
16 октомври, 2021

Ознака : климатски промени

Лајфстајл Секојдневие Слајдер

АКТИВИСТКА СОБИРА ПАРИ НА „ONLYFANS“: Ќе донира 75% од својата заработка за борба против климатските промени

И. Т.
Активистката Лаура Амхерст се бори против климатските промени и собира пари на „OnlyFans“ со голи фотографии за да им помогне на организациите како „GreenPeace“ и...
Лајфстајл Секојдневие

Западен Балкан е најзагрозен од климатските промени потребна е Зелена агенда

jasmina.kantardzieva
Со потпишувањето на Декларацијата за Зелена агенда, земјите од Западен Балкан се обврзаа на Самитот во Софија на 10-ти ноември 2020 година дека ќе спроведуваат...
Лајфстајл Секојдневие Слајдер

Суши, пожари, поплави: Ако пред некоја година ги игнориравме климатските промени, денес ги чувствуваме последиците

jasmina.kantardzieva
Граѓаните, здруженијата и организациите да се ангажираат во борбата против климатските промени и градењето на позелена Европа е главната цел на климатскиот пакт како дел...