8.8 C
Скопје
11:31 - 26 ноември, 2024

Категорија: Дестинации и Дегустации

Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатЛајфстајлСекојдневиеСлајдер

Четири ГРЕШКИ за правење скара што можат да ви ја упропастат забавата!

Еспресо
Грешки кои ја уништуваат скарата можат да ви го уништат празничниот ручек! Доколку се подготвувате за скара за 1 мај, веројатно веќе сте купиле месо...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатЛајфстајлСекојдневиеСлајдер

(ВИДЕО) Ќе правите скара за 1 мај? Еве ТОП 10 СОВЕТИ како до совршено месо на скара!

Еспресо
Скарата не е резервирана само за лето, уживаме во неа во текот на целата година, а особено на празникот на трудот. Но не е доволно...
Дестинации и ДегустацииСлајдер

Интернетот гори поради ова необично јадење: Паста помфрит е нов хит, еве го рецептот

Еспресо
Што е подобро од тестенини? Можеби помфрит… Но во иднина повеќе нема да треба да одлучуваме! Имено, најновиот TikTok тренд на храна ги комбинира нашите...
Дестинации и ДегустацииСлајдер

Ако мислите дека сте пробале сè, се лажете: „Краш“ пушта во продажба чоколадо со чварки!

Еспресо
Хрватската компанија „Краш“ објави дека пушта во продажба ограничено издание на чоколадо „Дорина“ со чварки. Да, добро прочитавте – со чварки. Она што пред неполн...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

СУПЕР ИДЕЈА за брз рецепт од велигденските јајца: Поховани полнети јајца по кои ќе го запомните вкусот на Велигден!

Еспресо
Што да направите со преостанатите велигденски јајца? Ви носиме фантастичен рецепт.  Намирници 12 варени јајца, 2 свежи жолчки, 100 грама шунка, 100 грама пармезан, брашно,...
Дестинации и ДегустацииСлајдер

Денеска за ручек почестете се со извонредно пилешко „помодоро“ со вотка сос

Еспресо
СОСТОЈКИ: – 4 парчиња пилешки стек – 2 лажици масло – 50 мл вотка – 120 мл пилешка супа – 2 лажици свеж сок од...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

ВЕЛИГДЕНСКА ЈАГНЕШКА ЧОРБА: Фантастичен рецепт од Теа

Ј.К.Д
Започнавме убава соработка со една врвна готвачка која секое јадење го претвара во магија од вкусови – Теодора Георгиевска. Оваа извонредна мајсторка и една од највлијателните...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатЛајфстајлСекојдневиеСлајдер

ВЕЛИГДЕНСКА ФАНТАЗИЈА: И скршените јајца може да бидат одлични за бојадисување

Еспресо
Искршените варени јајца може да се користат и за боење, а текстурата ќе изгледа како јајце од диносаурус. Полнети шарени јајца Наместо класичните обоени јајца,...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

ВЕЛИГДЕНСКИ куглоф: Слатка радост на празничната трпеза

Еспресо
За велигденските празници ви го препорачуваме овој вкусен празничен куглоф. Од намирници потребни се: 375 грама брашно, 1 свеж квасец, 2 јаболки, 100 грама шеќер,...