Ознака : симболика

Uncategorized

Зошто токму јајцето е симбол на Велигден – ова треба да го знаат сите христијани

Igor
Вапсувањето јајца за Велигден има своја симболика која не смее да ја заборавиме. Целосната приказна се заснова и на самиот концепт на празникот – новиот...