-4.2 C
Скопје
06:42 - 18 ноември, 2024

Категорија: Женски печат

Дестинации и Дегустации

Кој сака крцкава пржена сланина? Еве, неколку начини како да дојдете до посакуваниот изглед и вкус!

Васко Спасоски
Кој не сака вкусна и крцкава сланина за појадок? Но многу луѓе грешат во начинот на нејзиното приготвување, па не им излегува како што посакувале....
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЛајфстајл

РЕПОРТАЖА: Што треба да видите ако патувате за Барселона

Слободен Печат
Антони Гауди животот го поминал во градот чие лице засекогаш го измени со своите необични, луцидни градби. Неговите градби воедно се и скулптури, кои привлекуваат...
Дестинации и Дегустации

Посна погача за Бадник

Слободен Печат
Состојки 600-700 гр брашно 320 мл вода 2 лажички сол 8 гр сув квасец 1 лажица масло за премачкување Подготовка Измешајте го квасецот со шеќерот...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЛајфстајл

РЕПОРТАЖА: Сент Мориц, гратче со патентирано име и лого

Теодора Циклевска
На прв поглед и накратко, Сент Мориц може да се опише со една реченица: зимска варијанта на Монте Карло. Сличности има многу, од луксузните бутици...
Дестинации и Дегустации

Подгответе највкусен зимски сладолед од тиква

Слободен Печат
Уживајте во сите миризби на зимата и во омилениот десерт-сладоледот, но овојпат од тиква. Рецептот се подготвува многу едноставно. Потребни намирници – една помала тиква...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЛајфстајл

Вистинска зимска идила: Бајковити места кои мора да ги посетите барем еднаш во животот!

Слободен печат
Туристичката посета на дворците станува сè попопуларна. Кога доаѓа зимата и паѓа снег, овие места се претвораат во вистинска бајка. Погледнете некои од нив. Дворецот...
Дестинации и Дегустации

Цезар салата според оригиналниот рецепт на Цезар Кардини

Слободен Печат
Во повеќе ресторани во градот оваа салата има тажен вкус. Ама, ако е за утеха, слично е и во светот. Ретко ќе добиете вистинска Цезар...
Дестинации и Дегустации

Направете совршен божиќен Штолен

Слободен Печат
Познат како Кристштолен (гер. Christstollen), или само Штолен, овој празничен колач послужете го на крајот од ручекот/вечерата, но оставете го да стои како вистински украс...