Ознака : пинк флојд

Ви Препорачуваме Свет Сцена

Џо Кокер го објави првиот албум, „Pink Floyd“ постигнаа ненадминлив рекорд и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Еспресо
Денешниот ден, 23 април, го одбележуваат неколку интересни настани низ историјата на музичката историја за кои можете подетално да прочитате во продолжение… 1936 година –...
Ви Препорачуваме Лајфстајл

Боб Марли на 16 години објави прва песна, Сид Берет ги напушти „Pink floyd“ и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Еспресо
Денешниот ден, 6 април, во музичката историја го паметиме по неколку исклучително важни настани, а во продолжение прочитајте за некои од нив… 1961 година –...