19.8 C
Скопје
11:01 - 29 март, 2024

Полнети тиквички со пилешко месо (РЕЦЕПТ)

Состојки:

3 главици кромид
3 чешниња лук
5 тиквички
3 парчиња пилешко филе
црвен пипер
сол
црн бибер
кечап
200 мл кисела павлака
200 гр кашкавал

Подготовка:

На оган ставете да се пропржат ситно исечканиот кромид и лук заедно со остатоците од внатрешноста на тиквичките што претходно сте ги издлабиле и кои планирате да ги полните.

Откако зеленчукот ќе се пропржи, тргнете го од оган и оставете го да се излади.
Пилешкото месо исечкајте го на ситни коцки и кратко пржете го. Потоа, додајте го во останатата смеса. Посолете, ставете црн пипер и црвен пипер и промешајте.

Издлабените тиквички наполнете ги со вака подготвената смеса, наредете ги во претходно обложена тава за печење и ставете им одозгора кечап и кисела павлака.

Вака подготвените тиквички печете ги во претходно загреана рерна на 150 степени околу 20 минути. Потоа извадете ги и врз нив изрендајте кашкавал.

Вратете ги да се допечат, односно да се стопи кашкавалот.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....