11.8 C
Скопје
15:51 - 26 ноември, 2024

Категорија: Дестинации и Дегустации

Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатЛајфстајлСекојдневиеСлајдер

ЧИПКАСТИ ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА: Уникатни велигденски јајца украсени со тантела

еспресо
Тантелата останува во мода и за сезоната пролет/лето 2022, а доколку сакате модерни ( и многу елегантни!) велигденски јајца, тогаш изборот е „чипкасти јајца“. Како...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

ПРЕВКУСНИ италијански панцероти: Теа ни носи рецепт што мора да се проба!

Ј.К.Д
Започнавме убава соработка со една врвна готвачка која секое јадење го претвара во магија од вкусови – Теодора Георгиевска. Оваа извонредна мајсторка и една од највлијателните...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЛајфстајлСекојдневиеСлајдер

Фарбањето и дарувањето јајца за Велигден се практикува насекаде низ светот, а еве какви други обичаи имаат различни земји

Еспресо
Иако во различни делови од светот за најголемиот христијански празник, Велигден, се поврзани различни обичаи, во целиот христијански свет е застапено фарбањето и дарувањето јајца....
Дестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

Во време на велигденските пости, кога имате желба за нешто благо, овој колач е како создаден за вас

Теодора Циклевска
Во време на велигденските пости, кога имате желба за нешто благо, овој колач е како создаден за вас. Потребни состојки: 210 мл топла вода 110...
Дестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

Сакате да имате ПАСТЕЛНО ЗЕЛЕНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА? Тогаш одлучете се за природен начин на боење со спанаќ

Еспресо
Сакате да имате пастелно зелени велигденски јајца? Тогаш одлучете се за природен начин на боење со спанаќ. Едноставно е, а бојата е нежна. Се што...
Дестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

(ВИДЕО) По Белгија и Малезија и ВО ЏАКАРТА ОТВОРЕН РЕСТОРАН ШТО ЛЕБДИ ВО ВОЗДУХ на висина од 50 метри

Еспресо
Луѓето што сакаат да јадат ручек или вечера на летечка платформа сега можат да го сторат тоа и во Џакарта. Неодамна во овој индонезиски град...
Дестинации и ДегустацииСлајдер

ПОСНО ЕМ ВКУСНО: Полнети пиперки со ореви

М.Р.
Секој од нас пробал полнети пиперки, а многу од нас и ги обожуваат. Покрај традиционалниот фил, дали сте пробале нешто вакво? Секогаш е забавно кога...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

ПОСНО ЕМ ВКУСНО: Шеф Бранко ни носи посни брауни – ќе уживате во секое залче!

Ј.К.Д
-Дали сте во потрага по најмекото, највкусното и посно брауни? Ќе уживате со секој залак. Без шеќер, без брашно и без адитиви, само со неколку...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

(ВИДЕО) Змии од лево, змии од десно, како во хорор филм: Ова е Островот на змиите, оттаму ретко кој може да се врати жив

Еспресо
Островот на змиите не е имагинарна локација од кошмарите или од хорор филмовите, туку вистинско место кое луѓето навистина го нарекуваат така. Островот е оддалечен...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатСлајдер

Чоколадни ВЕЛИГДЕНСКИ ЈАЈЦА: Празник за непцето, лесни за подготовка

Еспресо
Совршен десерт за велигденските празници, а и самата подготовка е многу едноставна. Намирници 12 чоколадни јајца, 150 грама крем-сирење, 30 грама шеќер во прав, 1...