14.8 C
Скопје
08:55 - 15 април, 2024

Ознака : занает

Ви препорачуваме на СПЖивотни ПриказниСлајдер

(ВИДЕО) РАЗГОВОР СО АЛИ ФЕВЗИ, БЕРБЕР: Еден миг го менува животот!

Кате Божиновска
Али Февзи е Турчин кој живее во Македонија. Како бербер работел во Виена, а животот го научил дека еден миг го менува животот, дали на...
Ви препорачуваме на СПВидеоСлајдер

(ВИДЕО) ЕДИНСТВЕНИОТ МАЈСТОР ЗА БАЛЕТАНСКИ И ВЛЕЧКИ ВО СКОПЈЕ: Овој занает го чува само Шериф Даци од Скопската чаршија

Дестан Јонузи
Старата скопска чаршија надалеку беше прочуена поради старите занаети кои се негуваа и производите кои беа уникатни и единствени во продажба. Сјајот на чаршијата барем...
Секојдневие

Тибетската традиција на ткаење му помага на градскиот буџет! (ВИДЕО)

Слободен Печат
Техниката за ткаење волна Ze Tier во градот Тсетхангу, е прикажана на видеото. Оваа традиција скоро исчезнала пред 10 години, но локалниот уметник и наставник...