03:17 - 23 јуни, 2024

Ознака : домат

Дестинации и ДегустацииХрана

Италијански брускети: Сите потребни состојки веќе ги имате дома (РЕЦЕПТ)

Еспресо
Брускетите се едно од најомилените италијански предјадења, кои се идеални и за појадок или за ужина. Можете да ги подготвувате и за гости, бидејќи се...
Дестинации и ДегустацииСлајдерХрана

Добро е да се знае: 5 совети кои треба да ги имате на ум кога купувате домати

Еспресо
Иако многумина мислат дека е лесно, сепак, бирањето на свеж, сочен и совршено зрел домат и не е така едноставна работа. Кога веќе сте решиле...
Секојдневие

Во природата сè е поврзано: По изгледот на плодот на растенијата можеме да дознаеме кој орган го лечат

Еспресо
Во природата сè е поврзано. Авокадото, доматот и крушата влијаат на здравјето и функцијата на матката, а воедно и на неа личат. Во продолжение прочитајте...
Дестинации и Дегустации

Доб­ро е да се знае: 5 со­ве­ти што тре­ба да ги има­те на ум ко­га ку­пу­ва­те до­мати

Igor
Иа­ко мно­гу­ми­на мис­лат де­ка е лесно, се­пак из­би­ра­ње­то свеж, со­чен и сов­рше­но зрел до­мат и не е та­ка ед­нос­тав­на ра­бота. Ко­га ве­ќе сте ре­ши­ле да...
Дестинации и Дегустации

СТЕ СЕ ЗАПРАШАЛЕ ЛИ НЕКОГАШ: Од каде доаѓа името на шопската салата?

Igor
Шопската салата ја има во менито на речиси секој ресторан во Македонија, но и во соседните држави, најмногу во Бугарија и Србија. Се работи за...