20.8 C
Скопје
02:47 - 16 јули, 2024

КОНЕЧЕН ОДГОВОР: Треба ли да носите градник додека спиете?

Едно прашање ги мачи жените – дали да спијат со градник или без?

Размислувањата околу ова прашање се различни. На некои жени им е поудобно да носат градник додека спијат, но други се уверени дека на овој начин го зголемуваат ризикот за развој на рак на дојка.

Но, не постојат научни објаснувања кои го поддржуваат тоа тврдење, ниту пак кои ќе потврдат дека градите нема да се опуштат ако го носите.

Од ова, може да се заклучи дека доколку жената се чувствува удобно спиејќи со градник, тогаш може да спие со него, исто како што ако и пречи, слободно може да го соблече.

Слични објави

(Фото) Клиника „Жан Митрев“ се проширува со оддел стоматологија и нови услуги во центарот за естетска дерматологија

jasmina.kantardzieva

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Сè што треба да знаете за миоми на матката

еспресо

Откриен незгоден ефект од скапиот лек за слабеење Оземпик: „Ниедна ѕвезда не сака да зборува за тоа“

еспресо

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Уникондиларна ендопротеза на колено

Скрининг за карцином на грлото на матката, ХПВ типизација или ПАП тест?

еспресо

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Минимално инвазивен ласерски третман на враснато влакно

еспресо
Се вчитува....