Ознака : Лимони

Секојдневие

Лимонот ќе ви помогне да се разубавите! Еве како…

Igor
Позитивната улога што ја има лимонот врз нашето здравје е позната уште многу одамна. Лимоновиот сок освен како лековит пијалак, може да се употреби во...
Гастро марифети

Зошто портокалите се продаваат во црвена, а лимоните во бела мрежичка?

Igor
Во црвена мрежичка портокалите изгледаат дека се „порумени“, односно повеќе би ве привлекле да ги купите. Трговците се служат со најразлични трикови кога се во...