14.8 C
Скопје
10:33 - 2 јуни, 2023

Ознака : Клиника Жан Митрев

Ви Препорачуваме Здрави навики Здравје Интервју Слајдер

Интервју со Горазд Коњановски: Клиника „Жан Митрев“ одигра клучна улога во поставувањето на темелите во кардиохирургијата

Еспресо
За кардиохирургијата во Македонија, за младите специјализанти, за можностите во Македонија за развој на кардиохирургијата и професионален напредок но пред сѐ за односот кон пациентите...
Ви Препорачуваме Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Алергии кај деца и нивно дијагностицирање со кожни алерголошки тестови

Еспресо
Педијатарот е тој кој што ја поставува дијагнозата на сите алергиски манифестации кај децата и соодветно ги третира и следи. Сезонатата на алергии е во...
Ви Препорачуваме Здрави навики Здравје Интервју Слајдер

Разговор со д-р Симона Патчева, кардиохирург: Има простор за напредок и во Македонија, но треба многу работа

Еспресо
Д-р Симона Патчева е првата жена кардиохирург во Македонија која е дел од тимот на Клиника „Жан Митрев“. Со само 30 години, д-р Симона Патчева...
Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од клиника „Жан Митрев“: Поврзаноста на дијабетот и кардиоваскуларните болести

Еспресо
Дијабетот e болест при која нивото на шеќер во крвта е покачено во тек на подолг временски период. Дијабетот или уште попознат како ,,шеќерна болест“,...
Ви Препорачуваме Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: ПФО – честа причина за мозочен удар кај млади луѓе

Кога зборуваме за можни причини за мозочен удар една од нив е постоењето на отвор во срцето односно постојан форамен овале или познат и како...
Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Јазли на тироидната жлезда

Цистите честопати може повторно да се појават и доколку се големи или со сомнителна клеточна содржина, треба истите хируршки да се отстранат. Тироидната жлезда е...
Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Најсовремени третмани за репарација на оштетена зглобна рскавица

Еспресо
Во Клиника „Жан Митрев“ се достапни најсовремени третмани за репарација на оштетена зглобна рскавицасо матични клетки и автологна зглобна рскавица. Оштетувањата на рскавицата на зглобовите...
Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Физиотерапија после зимски повреди

Блаже Арсов, дипломиран физиотерапевт
Навременото санирање на повредите може да превенира дополнителни компликации. Снегот е радост за сите генерации и причина плус за да ги напуштиме топлите домови и...
Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Холестерол – причини, видови и превенција

Еспресо
Вишокот на холестерол во крвта, тој може да се акумулира во ѕидовите на артериите и да предизвика кардиоваскуларни проблеми. Најголем дел од холестеролот се создава...
Здрави навики Здравје Слајдер

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Кога и зошто се користи функционална магнетна стимулација?

Блаже Арсов, дипломиран физиотерапевт
Новата услуга ФМС ФОРМ (FMS FORM) може да се спроведува како дел од услугите на одделот за естетска медицина, но со предходно спроведена физиотерапевтска проценка,...