15.8 C
Скопје
11:47 - 26 април, 2024

Са­ла­та со ориз и фе­та си­рење (РЕЦЕПТ)

Сос­тојки:

600 мл вода

сол по ва­ша желба

250 гр ориз

100 гр кон­зер­ви­ра­на брус­ница

200 гр омек­на­та леб­ле­бија

3 ла­жи­ци мас­ли­но­во масло

сок од ли­мон

1 чеш­не лук

200 гр фе­та си­рење

Под­го­товка:

Во прет­ход­но зов­ри­е­на во­да ста­ве­те го из­ми­е­ни­от и прет­ход­но ис­чис­тен ориз. От­ка­ко ори­зот ќе го ста­ви­те во во­дата, ва­ре­те го на ти­вок оган и по­стоја­но ме­шај­те за да спре­чи­те за­го­ру­ва­ње на ори­зот.

От­ка­ко ори­зот уба­во ќе се сва­ри и ќе омекне, исце­де­те го и до­дај­те му ја брус­ни­ца­та и омек­на­та­та леб­ле­бија.

Уба­во про­ме­шај­те и ста­ве­те ги на­мир­ни­ци­те во чи­ни­ја за сер­ви­рање.

По­тоа до­дај­те ги си­те ос­та­на­ти на­мир­ни­ци и пов­тор­но про­ме­шајте.

На крај одоз­го­ра до­дај­те го исеч­ка­но­то фе­та си­рење. Де­ко­ри­рај­те по ва­ша желба.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....