-2.2 C
Скопје
08:30 - 23 декември, 2024

Категорија: Дестинации и Дегустации

Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЕспресоИнтервјуЛајфстајлПатувањаСекојдневиеСлајдер

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо
Кога соговорникот кој нè води низ планинското струшко село Вишни со себе го носи куферот преполн со искуства од минатото и годините, а при тоа...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииПатувањаСлајдер

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо
Анталија – град на минатото и иднината. Првата асоцијација на Анталија, една од омилените летни дестинации на Македонците, се море, велелепни хотели, неприкосновена гостопримливост, вкусна...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЕспресоПатувањаСлајдер

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо
Издавачката куќа „Љубовта е петтиот елемент“ објави дополнето реиздание на туристичкиот водич „Guide Book Macedonia“ на англиски јазик. Материјалот што е содржан во водичот е...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЛајфстајлСлајдерСтилХрана

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо
Дали сте подготвени за кулинарска авантура во која се искомбинирани благодатите од свежите намирници и моќта на Herbalife производите? Сето тоа го имате во Herbalife...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЛајфстајлСлајдерСтилХрана

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо
Ѕвездичките со цимет, или таканаречени Зимтстерн (Zimtsterne), се традиционални германски колачиња кои се прават во неколку варијанти – со ореви, бадеми или лешници, со брашно или без...
Ви ПрепорачувамеПатувањаСлајдерСтил

Свечено отворање на скијачката сезона на Копаоник, во знакот на богатата содржина и незаборавната забава

Еспресо
Зимската сезона на омилената дестинација на регионот официјално се отвора на 7 декември со манифестацијата Ski Opening Kopaonik, која оваа година ќе ја одбележи разновидна...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииСлајдерХрана

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Ви носиме брз и едноставен – секако и многу вкусен – славски колач за денешниот празник, Света Петка. Потребно е: 600 грама брашно за колач...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииЖенски печатИнтервјуСлајдерЧудесни жени

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Ја пресретнав во Охрид, на мал одмор меѓу пристигнување и ново заминување, фотографката која со своите фасцинантни фотографии ги полни страниците на светските списанија и...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииСлајдерХрана

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Шеф Бранко Попоски од „Готвиме со Бранко“ ни носи рецепт за превкусен авјар по рецепт на баба. За да го подготвите ајварот потребни намирници се:...
Ви ПрепорачувамеДестинации и ДегустацииСлајдер

(Фото) Патувачкото кино на „МакеДокс“ во светиниколскиот реон

Еспресо
Првиот дел од годинашното Патувачко кино на Здружението за промоција на документаристика „МакеДокс“ ги опфати градот Свети Николе и три села што се наоѓаат во...