Ознака : свети трифун

Секојдневие

Народни верувања за Свети Трифун: Ако денеска врне, годината ќе биде плодна

Слободен Печат
Денес се празнува Свети Трифун, заштитник на градинарите и на лозарите. Се верува дека Свети Трифун на својот празник става парче изгорено дрво на кое...