На­мач­кај­те тиква на ли­цето

До­кол­ку сте ку­пи­ле по­го­ле­мо ко­ли­чес­тво тиква, ос­вен тоа што од неа мо­же­те да под­гот­ви­те од­ли­чен де­серт, но и глав­но ја­дење, сло­бод­но мо­же­те да ја ис­ко­рис­ти­те и за не­га на ко­жата.

Пот­реб­но е са­мо да зе­ме­те две су­пе­ни ла­жи­ци све­жа рен­да­на тиква и да ги из­ме­ша­те со по­ло­ви­на ла­жи­ца ци­мет во прав. Вак­ва­та сме­са на­мач­кај­те ја на ли­це­то и на де­кол­тето. Оста­ве­те да от­стои око­лу 10 ми­ну­ти и ис­чис­те­те се со мла­ка вода. По вак­ва­та по­ста­пка, на­мач­кај­те го ли­це­то со крем што се­кој­днев­но го ко­рис­тите. На ко­жа­та вед­наш ќе по­чув­ству­ва­те ос­ве­жу­вање.

До­колку, пак, са­ка­те на овој на­чин да го ос­ве­жи­те це­ло­то тело, во тој слу­чај пот­реб­ни ви се 20 ла­жи­ци тиква и две па­ку­ва­ња ци­мет во прав. Пос­та­пката е ис­та и препо­рач­ли­во е на овој на­чин ко­жа­та да ја ос­ве­жу­ва­те и по не­кол­ку­па­ти го­дишно.

Слични објави

На мажите овие жени им се најпривлечни! Дали сте вие една од нив?

Igor

Користете мед за да имате сјајна и здрава коса

Слободен печат

Кралица на социјалните мрежи: Абигејл Рачфорд е Инстаграм модел кој нема да можете да го заборавите (ФОТО)

Еспресо

Уживајте повторно во туширањето: Трик со кој лесно, брзо и евтино да го одзатнете тушот!

Еспресо

Домашен лек за правилна работа на штитната жлезда

Igor

Масла за сјајна коса

Igor

Остави Коментар

6 + тринаесет =

Слични објави

Почина кинеската студентка која со години се грижела за болниот брат со само 39 евра месечно

Еспресо

Препознајте го малиот гениј: Овие знаци откриваат дека детето е натпросечно интелигентно

Еспресо

Адријана Лима не крие во што е тајната на нејзиниот беспрекорен изглед (ФОТО)

Igor

Британките полудеа по ТРЕТМАНОТ од 600 евра за кој велат дека им го СПАСИЛ ЖИВОТОТ

Igor

Меланија Трамп е можеби најубавата прва дама во светот, но погледнете ја кралицата на Јордан (ФОТО)

Igor

Никол го сруши Инстаграм со изјавата: Ме избегнуваат бидејќи им се гадам, ме викаат чудовиште (ФОТО)

Слободен Печат