8.8 C
Скопје
09:45 - 18 април, 2024

ТЕСТЕНИНИ СО ЧЕТИРИ ВИДА СИРЕЊЕ: Превкусен и брз рецепт од кујната на Теа

Започнавме убава соработка со една врвна готвачка која секое јадење го претвара во магија од вкусови – Теодора Георгиевска.

Оваа извонредна мајсторка и една од највлијателните готвачки на социјалните мрежи кај нас, стои зад бројните рецепти кои ги објавува на профилот „Готвиме со Теа“ – „gotvime.so.tea“.

Денес Теа со сите вас споделува рецепт за тестенини со четири вида сирење.

– Ако се прашувам кој вид на сос за тестенини ми е омилен, тогаш дефинитивно изборот паѓа на сос со 4 вида сирење – ни вели Теа.

Потребни состојки:

▪️250 гр. равиоли со 4 вида сирење
▪️200 мл. павлака за готвење
▪️50 гр. кашкавал (гауда или едамер)
▪️50 гр. пармезан
▪️50 гр. сино сирење
▪️50 гр. моцарела
▪️маслиново масло
▪️сол и црн бибер

Начин на подготовка:

Во тенџере на оган ставете вода да се загрева и во неа додадете малку сол. Откако ќе почне да врие, во водата ставете ги равиолите да се варат.
Во тавче ставете ја павлаката за готвење и почнете да ја загревате на тивок оган. Кога ќе почне да се згуснива во неа додадете една кутлача од водата во која се вареа равиолите. Промешајте и додадете ги сите сирења. Мешајте за да се растопат и на крај додадете ги сварените равиоли. По потреба посолете и наросете мелен црн бибер.
Декорирајте со малку маслиново масло и рендан пармезан.
На здравје и уживајте!

Слични објави

(Фото) Внукот на Цеца го прослави првиот роденден: Раскош, сини балони, кадифени мечиња, елегантна трпеза

еспресо

Астропрогноза за четврток, 18 април: Вагите да си го отворат срцето, Јарците денес да се осамат

еспресо

Анѓелка Прпиќ ја отвори душата: „Кога се разведов…“

еспресо

(Фото) Сања Маринковиќ без грам шминка: Водителката покажа како изгледа кога ќе се исклучат камерите

Еспресо

Се смирија Мелина и Џина по бурниот период? Еве што направи ќерката на Харис Џиновиќ

Еспресо

„Многу ми се налути“: Јелена Карлеуша откри дека Канје Вест ја блокирал на Инстаграм

Еспресо
Се вчитува....