23.8 C
Скопје
17:23 - 25 јуни, 2024

Ознака : Владимир Мајаковски

Ви препорачуваме на СПЛајфстајлРетроСлајдер

ЗА НЕА БИЛ ОБЛАК ВО ПАНТАЛОНИ: Драматичната љубов на Владимир Мајаковски и Лилја Бирк

Ирена Трајкова
Силните и драматични љубови честопати имаат голема цена, а легендарниот Русин го дал својот живот за љубовта, не можејќи да најде друг излез. „ако сакате,...
РетроСлајдер

Последната љубов на Мајаковски: Цвеќиња од него добиваше со децении по неговата смрт

Еспресо
Таа беше последната љубов на Мајаковски, блиска пријателка на Марлен Дитрих и муза на Кристијан Диор. Татјана Јаковљева е родена во Русија, но се пресели...