14.8 C
Скопје
14:00 - 18 април, 2024

Ознака : Билјана Крајчевска

Ви ПрепорачувамеЕспресоЖенски печатЖивотни ПриказниСлајдерЧудесни жени

РАЗГОВОР СО БИЛЈАНА КРАЈЧЕВСКА, драматург: Нема пишување без да читаш, пишувањето за театар е како секогаш да играш на нов терен!

Наташа Мустафа
Билјана Крајчевска работи како драматург во Народен Театар Битола. Како драматург и авторка работела на повеќе претстави низ театрите во Македонија: Народен Театар Битола, Кумановски...