Пло­до­ви во служ­ба на убавината: Одржу­вај­те ја ко­жа­та свежа со по­мош на тиква

Се­зо­на­та на тиква­та ве­ќе почна, а ос­вен ка­ко хра­на мо­же­те да ја ко­рис­ти­те и ка­ко на­мир­ни­ца што мно­гу ќе ви по­мог­не во за­чу­ву­ва­ње на уба­ви­на­та на ко­жата, осо­бе­но во пре­де­лот на ли­цето.

Ток­му за­тоа, из­рен­дај­те око­лу 100 гр тиква и из­ме­шај­те ја со по­ло­ви­на ла­жич­ка ци­мет. Доб­ро из­ме­шај­те ја це­ла­та сме­са и вни­ма­тел­но на­мач­кај­те ја во пре­де­лот на де­кол­тето, вра­тот и на ли­цето. По­че­кај­те сме­са­та да се исуши, а по­тоа вни­ма­тел­но со по­мош на мла­ка вода, уба­во из­миј­те ја. Оваа мас­ка од­го­ва­ра на си­те ви­до­ви ко­жа и ток­му за­тоа не мо­же­те да пог­ре­шите.

За по­доб­ро да ја ис­ко­рис­ти­те се­зо­на­та на све­жа тиква, и се­то тоа во служ­ба на ва­ше­то здравје, мо­же­те да нап­ра­ви­те и „сла­док пи­линг“.

За да го под­гот­вите, ќе ви би­дат пот­реб­ни 100 гр из­рен­да­на тиква и 100 гр ше­ќер.

Оваа ме­ша­ви­на на­не­се­те ја на ко­жата, не­за­вис­но од тоа за кој дел ста­ну­ва збор. До­кол­ку са­ка­те да нап­ра­ви­те пи­линг на це­ло­то тело, нап­ра­ве­те пи­линг во по­го­ле­ма ко­ли­чина.

Истриј­те ја уба­во ко­жата, а по­тоа вед­наш ис­ту­ши­рај­те се. За да по­сти­гне­те по­до­бар ефект, во сме­са­та за пи­линг мо­же­те да до­да­де­те и мал­ку мед.

Слични објави

Анџелина Џоли ќе стане мајка по седми пат!

Еспресо

Хали Бери со провокативна фотографија прослави 6 милиони следбеници на Инстаграм!

Еспресо

НЕКТАРИНИ: Дар од природата, чувари на вашите младост и здравје

Igor

Кралицата Елизабета среќна како мало дете – После 60 години и се исполни најголемата желба (ФОТО)

Igor

Првото интервју на принцот Хари по раѓањето на кралското бебе (ВИДЕО)

Igor

Почина сопругата на Џон Траволта: Кели Престон ја изгуби битката

Еспресо

Остави Коментар

седум − пет =

Слични објави

Една од најубавите жени во светот во шестата деценија позираше прекриена само со пешкир: Ниту фризура, ниту грам шминка а изгледа како авион (ФОТО)

Еспресо

Ози Озборн се присети на ноќта кога сакал да ја убие сопругата: Дојдовме до заклучок дека мора да умреш!

Еспресо

Неделен ручек за целото семејство – Сочно пилешко на француски начин (РЕЦЕПТ)

Igor

Тајната на Елизабет Харли за совршениот и млад изглед и на 54 години! (ФОТО)

Еспресо

„Мутава со харизма на згазена мачка“: КАРЛЕУША ја нападнала и навредила ќерката на ЦЕЦА

Igor

Деми Мур демонстрираше како се носи најефектното парче облека сезонава

Igor