Состојки: 6-7 кришки стар леб, 2 јајца, 1 пудинг од ванила, 200 мл млеко, малку масло, малку цимет, 2 лажици мед (или шеќер), 100 гр суво гројзе.
Подготовка: Тепсија со помали димензии 15×15 подмачкајте ја со маслиново масло. Во сад искршете ги јајцата, додадете млеко, малку масло, пудинг и ванилин шеќер, малку цимет, па се добро изедначете со мешалка.
Кришките леб потопете ги во млеко па наредете ги во тепсијата на дното. Наросете суво грозје, па одозгора наредете уште еден ред леб, па прелијте го со остатокот од млекото. Посипете уште малку суво грозје и печете на 200 степени околу 30-40 минути за течноста да испари и убаво да се запече.
Печениот колач посипете го со прав шеќер и ванилин шеќер. пријатно!