11.8 C
Скопје
16 октомври, 2021

НУМЕРОЛОГИЈА: Што значат буквите од вашето име?

Во толкувањето на судбината, карактерот и иднината, нумеролозите им даваат посебно значење на броевите, но исто така веруваат дека секоја буква, име или збор има одредено значење во нумеролошкиот код. Постојат нумеролошки предвидувања базирани на името на една личност, како и иницијалите, а сега откриваме што значи кога имате иста буква во вашето име и презиме.

Се разбира, одредени самогласки ќе се повторат во името или презимето, но важно е да се набљудуваат буквите што се повторуваат најмногу пати, а потоа да се прочита толкувањето. Исто така, ако одредени букви се повторуваат истовремено, прочитајте го значењето за секоја од нив. На овој начин, според нумеролозите и езотеричарите, можете да научите нешто ново и интересно за вашата судбина.

Напишете го вашето име на лист хартија и дознајте што пишува за вас:

А – сила на умот, волја, авторитет

Ако оваа буква најчесто се повторува во вашето име и презиме, имате вродена храброст, силна енергија и шарм. Тоа укажува на вашите лидерски вештини и желба да станете лидер. Се верува дека овие луѓе имаат среќа во животот и дека се родени победници.

Б – упорност, верба во себе, посветеност

Овие луѓе секогаш се обидуваат да ја одбранат својата гледна точка за секое прашање. Можат да бидат тврдоглави. Имаат голем потенцијал и се подготвени да ги преминат границите за да ги постигнат своите цели. Тоа се луѓе со силна волја.

В- варијабилност, недоследност, романса

Овие луѓе често го менуваат расположението и имаат различни нијанси на темперамент. Сепак, тие можат да бидат мирни кога е потребно. Постои ризик од донесување избрзани одлуки, но и живеење според туѓите мислења и коментари.

Г – точност, темелност, аналитички ум

Секогаш можете да се потпрете на нив. Одлични луѓе кои даваат се од себе за да успеат на полето на кариерата. Оптоварени се со перфекционизам, па затоа треба да сфатат дека не можат секогаш сè да прават совршено.

Д – дружељубивост, шарм, самоволност

Укажува на отворена личност која сака комуникација. Д исто така може да биде симбол на тврдоглавост и желба да направите сè на свој начин. Присуството на буквата во презимето покажува дека на лицето му е удобно. Две или три букви Д укажуваат на талент за сложување со луѓето.

НУМЕРОЛОГИЈА: Кој магичен подарок ви е даден на денот на раѓањето?

Ѓ – набудување, предвидување

Мудроста е главниот квалитет на овие луѓе и тие имаат способност да создадат добри намери. Љубопитни се и лесно откриваат решенија за проблемите. Можете да ѝ кажете на оваа личност каква било тајна – знае како да ја чува.

Е – динамика, активност, темперамент

Вие сте активна и намерна личност. Тоа укажува на желбата на една личност да се обиде што е можно повеќе во овој живот. Овие луѓе се карактеризираат со весел темперамент и отвореност на карактерот.

Ж – неодлучност, склоност кон интровертност

Одмерени, склони да размислуваат долго и напорно за своите одлуки. Тешко ги отвораат своите срца и им кажуваат на другите луѓе за нивните мисли и емоции. Присуството на буквата Ж во името и презимето зборува за некаква согласност, подготвеност за саможртва.

З – претпазливост, расудување

Добро развиената интуиција е највпечатливата карактеристика на оние кои ја имаат буквата З во своето име. Тие се внимателни во воспоставувањето контакти, па затоа ретко се разочаруваат од својот избор. Тие веруваат во себе и доста е тешко да ги измамат.

Ѕ – адаптабилност, непредвидливост

Луѓето што имаат Ѕ во името се камелеони во односите со другите луѓе. Тие се промислени и секогаш ја донесуваат најдобрата одлука за себе. Имаат посебен осет за луѓето и знаат како секому да се допаднат.

И – добра природа, емоционалност, чувствителност

Луѓето со буквата И во името се емпати. Повеќе од другите, тие се способни за емпатија, сочувство. Зголемена емоционалност, тие се склони кон зголемен стрес.

Ј – импулсивност, раздразливост

Оваа личност е способна да донесува одлуки во секундата. Тие можат да бидат раздразливи, понекогаш си стојат на патот. Создаваат квалитетни односи со другите.

НУМЕРОЛОГИЈА: КОЈ Е ВАШИОТ АНГЕЛ ЧУВАР? Откријте со помош на името

К – интуиција, емоционалност

Тешко е да се измами оваа личност. Знае како да донесува независни одлуки и да се слуша себеси на време. Тие живеат во сегашниот момент и имаат високо ниво на самодоверба.

Л – претпазливост, креативност, вештина

Луѓето со буквата Л се креатори. Сакаат не само да работат, туку и да создаваат нешто ново, да измислуваат. Познати се по нивната способност да донесуваат ладни, балансирани одлуки.

Љ – практичен, љубопитен ум

Прагматичар со висока интелигенција. Внимателно ги анализира своите одлуки пред да ги донесе. Во врските, тие се искрени, лојални и знаат да сакаат со сето свое срце.

М – трудољубивост, грижа, перфекционизам

Секогаш можете да се потпрете на овие луѓе. Ги разгледуваат сите детали и ситници, ја гледаат поголемата слика и затоа лесно наоѓаат решенија. Имаат способност да планираат, знаат како да го распоредат времето.

Н – амбиција, увид, скептицизам

Зборува за големите аспирации на една личност во планот за кариера. Внимателна личност која знае како да донесе правилни заклучоци. Ако Н е во презимето, тоа е доказ дека лицето е склоно да верува само во себе.

Њ – ефикасност, реализам, штедливост

Буквата Њ значи деловен пристап за секое прашање. Означува смиреност и има способност да ги прави работите во вистинско време. Оваа личност цврсто стои на нозе и секогаш смета на себе прво и основно.

О – чувствителност, инспирација, лет

Учат од сопственото искуство. Тие имаат способност да донесуваат брзи одлуки и да се прилагодат на промените. Две или три букви О – знак дека лицето брзо извлекува заклучоци.

НУМЕРОЛОГИЈА: Како со името да го откриете судбинскиот број?

П – воздржаност, срамежливост

Скромноста и способноста да се однесуваат достоинствено се главните карактеристики на овие луѓе. Тие се блиски со другите и секогаш се подготвени да разменат лични искуства. Тие се карактеризираат со трезен и јасен ум.

Р – самодоверба, концентрација, намерност

Оваа личност е подготвена да ги постигне своите цели на кој било начин. Таквите луѓе можат да поместуваат планини додека работат на остварување на сопствениот сон. Нивната водечка карактеристика е силата на карактерот.

С – бара, волја, упорност

Луѓето со буквата С во нивното име се добри лидери кои знаат како ефикасно да го организираат својот бизнис. Тие се многу упорни и сигурни во своите ставови. Упорни се во сè што прават.

Т – сензуалност, сонливост, романтика

Буквата Т во името зборува за нежноста на една личност и некоја меланхолија. Ова е сонувач кој секогаш лебди малку во облаците. Можат да бидат многу чувствителни и крајно сочувствителни.

Ќ – добра природа, лојалност

Тие се одлични пријатели, подготвени да се забавуваат, но и да ве држат за рака во тешки денови. Тие се сочувствителни и понекогаш премногу жртвуваат за другите луѓе.

У – чувствителност, ранливост, срамежливост

Носителите на буквата У често се срамежливи, тие имаат тенденција да ги доведат во прашање нивните заслуги. Се плашат од туѓи коментари. Тие имаат тенденција да попуштат во конфликти и тоа ги исполнува кога им помагаат на другите.

Ф – чувствителност, добра природа, нежност

Луѓето со буквата Ф се исклучително пријатни, а запознавањето со нив е вистинска магија. Тие се привлечни, лојални и мирни. Може да им ја доверите секоја тајна.

ПОСЛЕДНИОТ БРОЈ ВО ГОДИНАТА НА РАЃАЊЕ ЈА ОДРЕДУВА СУДБИНАТА: Кој елемент доминира според кинескиот календар?

X – инстинкт, варијабилност

Тоа сугерира дека едно лице е удобно, подготвено да се промени себеси и светот околу него. Тие се непостојани и авантуристи, но веруваат во љубов за цел живот. Тие се многу ексцентрични и имаат способност да се прилагодат на секоја ситуација.

Ц – гордост, самодоверба

Овие луѓе имаат високо мислење за себе. Тие се карактеризираат со љубов кон саканите, традиција, семејни обичаи. Присуството на оваа буква во презимето значи силен карактер. Две букви Ц укажуваат на исклучителна сила на волјата, самодоверба.

Ч – лојалност, чесност, правда

Овие квалитети се карактеристични за лице кое ја има буквата Ч на негово име. Тие се добри и лојални пријатели. Ч во презимето ги карактеризира луѓето што обично ги велат – „борец за вистината“. Симболизира отвореност и неможност за лажење.

Џ – почитување на принципи, непопустливост, ривалство

Носителите на буквата Џ во името се горди луѓе кои ја знаат нивната вредност. Оваа личност е упорна во одбрана на својата гледна точка и тоа важи за сите прашања. Пред вас е вистински борец, подготвен да ја доведе секоја работа до крај.

Ш – ранливост, великодушност

Луѓето чие име ја содржи буквата Ш, се добри пријатели. Лесно е да се навреди таков човек со невнимателни зборови. Тоа сигнализира дека љубезноста и сочувството се својствени за оваа личност.

ВРЕМЕТО ЈА ДИКТИРА БИОЕНЕРГИЈАТА НА ЧОВЕКОТ: Во кој дел од денот сте родени?

извор: „sensa“

Слични објави

НЕМА ДА СЕ ЗДЕБЕЛИТЕ!: 5 намирници кои смеете да ги јадете и на полноќ

Еспресо

БЕСТСЕЛЕРОТ ЌЕ ДОБИЕ ТВ СЕРИЈА: Последните денови на Џон Ленон од поглед на неговиот убиец

Ј.К.Д

ТОП СОВЕТ ЗА СЛАБЕЕЊЕ: Зошто е важно за топење на мастите да сме малку гладни?

Еспресо

ДАЛИ СТЕ ВИЕ МЕЃУ НИВ?: Ова се најљубоморните и најпосесивните хороскопски знаци

Еспресо

(РЕЦЕПТ) ГОТВИМЕ СО ТЕА: Како да направите совршени ражничи овој викенд

jasmina.kantardzieva

(ФОТО) ЦВЕТЕН РАЈ НА 1.100 МЕТРИ НАДМОРСКА ВИСИНА: Искусна фризерка, „исфризирани“ цвеќиња!

Ј.К.Д
Се вчитува....