12.8 C
Скопје
20:21 - 26 април, 2024

Мусака каква што досега не сте пробале – необична, а превкусна

Мусаката може да биде брз и превкусен ручек кој ќе го обожуваат сите членови на семејството.

Потребно е:

– 200 гр тестенини (во нашиот случај макарони)

– 300 гр мелено месо

– 1 главица кромид

– 2 чешниња лук

– масло

– вегета

– сол

– алева пиперка

– 2 јајца

– 250 гр кисела павлака

– кашкавал

Подготовка:

Сварете ги макароните и додадете малку масло за да не се залепат. На масло пропржете ситно сецкан кромид и додадете го меленото месо и него испржете го. Додадете го сецканиот лук, вегетата, солта и црвениот пипер.

Подмачкајте плех. Изматете ги јајцата и додадете ја павлаката и измешајте, па оваа смеса додадете ја во тестенините.

Ставете половина од макароните, израмнете, па додадете го меленото месо во кое сте ставиле и 1 јајце.

Одозгора распоредете го другиот дел од макароните. Изрендајте малку кашкавал. Печете на 200 степени околу 30 минути за да зарумени.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....