10:56 - 5 декември, 2025

Поховани шницли од рерна: Месо меко како путер! (РЕЦЕПТ)

Потребно ви е:

1 пилешки гради, 3 јајца, 200 грама брашно, 200 грама презла, масло, сол, бибер, 3 лажици кисела павлака.

Подготовка:

Месото истолчете го, посолете го и забиберете го, препелкајте го во брашно, па во јајца, па презла и повторно во јајца. Плехот обложете го со хартија за печење, малку намастете па наредете ги шницлите.

Секоја шницла попрскајте ја со масло и посипете ја со сусам. Печете на 220 степени убаво да заруменат околу 30-40 минути. Како прилог предложуваме пире од компир.

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....