16.8 C
Скопје
04:11 - 20 мај, 2024

Ознака : триглицериди

Здрави навики

Што не треба да јадете кога ви се зголемени холестеролот и триглицеридите?

Слободен печат
Холестеролот и триглицеридите претставуваат два облика на липиди (масти). Постојат два вида холестерол – ЛДЛ „лош“ и ХДЛ „добар“ холестерол. Кога нивото на ЛДЛ холестеролот...