Леден десерт во кој ќе уживаат сите членови на семејството
Потребни состојки:
4 жолчки
40 г шеќер во прав
150 г чоколадо со топен лешник
150 г Нутела крем
4 кесички шлаг во прав
400 мл млеко
Начин на подготовка:
Жолчките изматете ги заедно со шеќерот во прав. Потоа ставете ги 5 минути да се готват на пареа. Чоколадото искршете го на ситни парчиња и заедно со кремот ставете ги во еден сад. Полијте ги со топлата смеса од жолчките и шеќерот во прав, убаво измешајте ги и оставете ги да се оладат.
Шлагот во прав изматете го со млекото и додадете го со другите состојки. Откако сите состојки убаво ќе се соединети сипете ја смесата во тава обложена со целофанска фолија и оставете ја да се замрзне. Пота исечете го на коцки и уживајте во неговиот прекрасен вкус.