-1.2 C
Скопје
03:15 - 22 ноември, 2024

(ФОТО+РЕЦЕПТ) ШЕФ БРАНКО ПОПОСКИ: Свежа паста во сос од свеж вргањ – Фантастичен рецепт, само за уживање!

На наше задоволство и чест, страничките на еспресо.мк ги разубавува и популарниот шеф Бранко Попоски, познат под псевдонимот „Готвиме со Бранко“ („Cooking with Branko“).
Овој врвен готвач, гастроном и љубител на кулинарството ни открива рецепт за подготовка на свежа паста во сос од свеж вргањ.
фото: приватна архива

Кога се двоумиш што да јадеш.. избираш паста! Затоа што оддамна помина времето кога се вратив од Италија, но сепак никогаш не помина меракот за свежа паста во сос од свеж вргањ!

Рецептот фантастичен, ти само уживај!

(ФОТО+РЕЦЕПТ) ШЕФ БРАНКО ПОПОСКИ: Месецот на пастата го славиме со фусили со грчко сирење и доматен сос

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

• 400гр. свеж вргањ
• малку чили
• мало парче сецкана сланина
• 300гр таљатели
• свежа мајчина душица
• 1 супена лажица путер
• рендан пармезан

фото: приватна архива

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Исецкајте го ситно свежиот вргањ и попржете го во путерот и сланината. Додадете чили и мајчина душица и динстајте некое време на тивок оган. Во зовриена вода додадете ги лингвините и варете 2 минути. Лингвините ставете ги во сосот од вргањ и додадете од водата во која се вареле претходно. Гответе уште некоја минута се додека таљателите не ги впијат состојките. Не заборавајте сол.

Buon appetito!

фото: приватна архива

(ФОТО+РЕЦЕПТ) ШЕФ БРАНКО ПОПОСКИ: Њоки во бел сос со три видови сирење и свежа смоква – Малку е потребно за задоволство

Слични објави

Поранешна помошничка на Лепа Брена откри каква е пејачката приватно: Eдна работа никогаш нема да ѝ ја заборави

Еспресо

(Фото) Босански пејач доживеа сообраќајна несреќа во центарот на Белград! Автомобилот му е целосно уништен

Еспресо

(Фото+видео) Неда Украден подготвена за куќната слава, пејачката виткаше сарма со внуката

Еспресо

(Фото) Тело како на божица! Наташа Беквалац во проѕирен тил ги покажа градите и рамниот стомак

Еспресо

(ФОТО) Дарко Лазиќ и Катарина ја крстија ќерката: Малата Срна е преслатка во бел фустан со панделка на глава

Еспресо

(Фото) Анастасија Гудељ засукала ракави и направила пита: Рецептот се подготвува брзо и лесно

Еспресо
Се вчитува....