10.3 C
Скопје
04:46 - 27 април, 2024

Сезона на карфиол: Направете си превкусна чорба

Сос­тојки:

1 кг кар­фиол

3 мор­кови

1 це­лер

1 паш­ка­нат

1 гла­ви­ца лук

1 тик­вичка

1 ком­пир

мас­ло за ја­дење

за­чи­ни по желба

Под­го­товка:

На заг­ре­а­но масло, проп­р­же­те ги из­рен­да­ни­те мор­ко­ви за­ед­но со исеч­ка­ни­от кар­фиол, це­лер, паш­ка­нат и тик­вичка. От­ка­ко уба­во ќе ги проп­ржите, до­дај­те им го сит­но исеч­ка­ни­от лук и ком­пи­рот што прет­ход­но сте го исеч­ка­ле на коцки. Проп­р­же­те ги си­те сос­тој­ки уш­те де­се­ти­на ми­ну­ти и за­леј­те ги со вода.

Ва­ка под­гот­ве­на­та чо­рба, ос­та­ве­те ја да се ва­ри до­де­ка во неа не омек­нат си­те сос­тојки.

От­ка­ко чо­р­ба­та ќе би­де го­това, тр­гне­те ја од оган, за­чи­не­те ја, изблен­ди­рај­те ја и мо­же­те да ја по­слу­жите.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....