7.8 C
Скопје
00:05 - 27 април, 2024

Брускети со путер и лукче кои се топат во уста

Овој пикантен оброк можете да го јадете за појадок или вечера – на вас ви останува да изберете кога.

Состојки:

– малку путер

– ситно сецкан лук

– ситно сецкан магдонос

– сол

– пармезан

– леб

Подготовка:

– Истопете го путерот, додадете го лукот, магдоносот и солта.

– Со кујнска четка за нанесување премачкајте го лебот со направената смеса.

– Загреаното тавче премачкајте го со уште малку путер, па ставете ги парчињата леб во него, а преку нив изрендајте и малку пармезан.

– Пармезанот ќе биде контраст за благиот вкус на путерот, и ќе го заостри вкусот на лукот.

– Пржете на среден оган, па по неколку минути завртете и оставете да се запече и од другата страна.

Уживајте во овие превкусни брускети.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....