4.8 C
Скопје
21:22 - 25 декември, 2024

Посни колачиња со тиква

Изненадете ги домашните со овие вкусни посни колачиња со тиква…

 

Потребни состојки:

– 250 гр маргарин

– 1 лажица мед

– 1 чаша (200 мл) шеќер

– 150 гр сецкани ореви

– 100 гр суво грозје

– 1 пециво

– 600 гр брашно

– 1 чаша пасирана печена тиква

 

Подготовка:

Најпрво изматете го маргаринот со шеќерот и медот. Додадете ги другите состојки и измесете убаво да се соедини. Од тестото извадете топчиња, малку сплескајте ги и редете ги во плех обложен со хартија за печење.

Печете во загреана рерна на 180 степени, околу 15 минути.

Кога се печени и изладени, по желба може да се посипат со шеќер во прав.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....