10:58 - 5 декември, 2025

Лесна и превкусна чоколадна панакота

Потребни состојки:

– 300мл млечна слатка павлака
– 200мл чоколадно млеко
– 50гр шеќер
– 150гр чоколадо за готвење
– 10гр желатин

Се ставаат слатката павлака, чоколадното млеко (може и обично млеко, но додадете дополнително шеќер), шеќерот(по вкус) и чоколадото на оган да зовријат.

На страна во меѓувреме кесичката желатин се става во 50мл вода околу 10мин. Откако убаво ќе се стопи чоколадото се трга смесата на страна и и се додава желатинот и се меша додека не се стопи.

Веднаш смесата се става во калапи. Прво да стојат на собна температура, а потоа во фрижидер 3-4 часа. Се вадат од калапите и се сервираат со овошен џем или свежо овошје.

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....