Чудото од чоколадо е кремаста и вкусна посластица која ќе ги воодушеви и најпребирливите љубители на благо. За подготовка не ви треба повеќе од половина час, а поради едноставната подготовката на овој колач, успешно ќе го направат и почетниците.
За тестото ви се потребни 4 јајца, 200 грама брашно, 100 грама чоколадо за готвење, маргарин, 4 лажици брашно и прашок за печиво.
Пенасто изматете ги жолчките и шеќерот, па додадете го претходно истопениот маргарин и чоколадото. Потоа додајте го брашното помешано со прашокот за печиво, а на крајот цврстиот снег кој сте го подготвиле од четирите белки.
Печете 20 минути на 180 степени.
За филот ви е потребно 0,5 литри слатка павлака и 200 гр чоколадо за готвење. Слатката павлака и чоколадото загрејте ги на тивок оган да зоријат. Печеното тесто избоцкајте го со вилушка и додека е топло прелијте го со филот (филот е редок, но не треба ништо да додавате бидејќи ќе се стврдне во фрижидер). Колачот оладете го на собна температура па потоа ставете го во фрижидер.
Пријатно!