19.8 C
Скопје
04:44 - 20 јули, 2024

Промени во урината кои укажуваат на проблем

Состојбата на урината многу говори за нашето здравје, па многу е важно навремено да ги забележите следниве симптоми:

Заматена урина

Дијагноза: бактериска инфекција, особено доколку има лош мирис или ве пецка додека мокрите. Заматеноста на урината е биопродукт на клетките од белите крвни зрнца кои се борат против габите.

Крв во урината

Крвта во урината може да биде симптом на зголемена простата или камен во бубрегот, но дури и сигнал за рак.

Пенлива урина

Ова упатува дека имате премногу протеини во урината, што значи дека вашите бубрези не ја работат својата работа како што треба. Овој симптом може да биде знак за почеток за развој на дијабетес или болести на бубрезите.

Урина со кафена или боја на рѓа

Ова упатува на бактериска инфекција. Крвта понекогаш може да изгледа кафено. Истата промена на бојата може да биде предизвикана и од билирубинот, биопродукт на црниот дроб, кој упатува на болест на црниот дроб.

Слични објави

(Фото) Клиника „Жан Митрев“ се проширува со оддел стоматологија и нови услуги во центарот за естетска дерматологија

jasmina.kantardzieva

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Сè што треба да знаете за миоми на матката

еспресо

Откриен незгоден ефект од скапиот лек за слабеење Оземпик: „Ниедна ѕвезда не сака да зборува за тоа“

еспресо

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Уникондиларна ендопротеза на колено

Скрининг за карцином на грлото на матката, ХПВ типизација или ПАП тест?

еспресо

Совети од Клиника „Жан Митрев“: Минимално инвазивен ласерски третман на враснато влакно

еспресо
Се вчитува....