Ознака : пет века

Секојдневие

Пет века „Гол фестивал“: Илјадници мажи ја прославија благосостојбата и плодноста

Еспресо
Вкупно 10.000 мажи од Јапонија учествуваа на традиционалниот „Гол фестивал“, односно Хадака Мацури, преку кој ја прославија благосостојбата, жетвата и плодноста.  Фестивалот се одржува секоја...