16.8 C
Скопје
15:23 - 27 февруари, 2024

Ознака : гол фестивал

Секојдневие

Пет века „Гол фестивал“: Илјадници мажи ја прославија благосостојбата и плодноста

Еспресо
Вкупно 10.000 мажи од Јапонија учествуваа на традиционалниот „Гол фестивал“, односно Хадака Мацури, преку кој ја прославија благосостојбата, жетвата и плодноста.  Фестивалот се одржува секоја...