4.8 C
Скопје
05:42 - 26 април, 2024

Необично вкусно: Бомбици од кашкавал и маслинки (РЕЦЕПТ)

Состојки:

– 160 грама ситно рендан тврд кашкавал (гауда)

– 160 грама меко брашно

– 113 грама путер

– 36-40 парчиња полнети зелени маслинки, добро исцедени

Подготовка:

Измешајте ситно рендан кашкавал, брашно и растопен путер, замесете цврсто, но растегливо тесто.

Тестото исечете го на еднакви парчиња, израмнете ги на мали кругови во кои се вметнуваат исцедените маслинки и потоа обликувајте еднакви топчиња.

Наредете ги на хартија за печење. Од оваа количина се добиваат 36-38 топчиња.

Рерната загрејте ја на 200 степени и печете ги топчињата околу 15-20 минути.

Слични објави

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков

Превкусен ајвар по урнек на баба: Бранко Попоски ни го носи рецептот

Еспресо
Се вчитува....