Состојки:
3 кг тиква
4 јајца
3 лажици гриз
10 лажици шеќер
800 мл млеко
2 лажици масло
2 кесичка цимет
Подготовка:
На најкрупната страна на рендето, изрендајте ја потребната количина на тиква.
Префрлете ја изренданата тиква во подлабок сад и во него додајте го гризот.
Во друг сад изматете ги јајцата заедно со шеќерот, а откако ќе формираат цврста смеса, додајте ги маслото, млекото и циметот.
Вака подготвената смеса повторно се миксира и постепено се додава тиквата. Откако целата тиква ќе се стави во претходно изматената смеса со јајца, кратко се промешува со помош на држена лажица.
Вака подготвената смеса се пече на температура од 180 степени околу 30 минути.