Полнетите пиперки со сирење се многу вкусни и се одлични и како предјадење или како главно јадење.
Овој рецепт е за четири полнети пиперки, а по желба можете да ја зголемите дозата.
Состојки:
4 поголеми пиперки
200 гр фета
Едно јајце
50 гр павлака
Бибер и сол
Маслиново масло
200 гр леб
Зачини
Подготовка:
Загрејте ја рерната. Пиперките исчистете ги од семки. Обложете ја тавата со алуминиумска фолија. Испечете ги пиперките. Откако се испечени, ставете ги во ќеса да отстојат 10 минути, излупете ги и исечете ги од страната.
Загрејте ја повторно ретната на 180 степени. Направете фил од фетата, павлаката и зачините, додадете и лут зачин по желба. Отворените пиперки полнете ги со филот и потоа завиткајте ги како сармички.
Печете 40 минути во рерната. Парчињата леб потпечете ги на тостер и на секое ставете по една од готовите пиперки.