10:54 - 5 декември, 2025

ТОПЛО ПРЕДЈАДЕЊЕ: Печени пиперки со пикантен фил од фета (РЕЦЕПТ)

Полнетите пиперки со сирење се многу вкусни и се одлични и како предјадење или како главно јадење.

Овој рецепт е за четири полнети пиперки, а по желба можете да ја зголемите дозата.

Состојки:

4 поголеми пиперки
200 гр фета
Едно јајце
50 гр павлака
Бибер и сол
Маслиново масло
200 гр леб
Зачини

Подготовка:

Загрејте ја рерната. Пиперките исчистете ги од семки. Обложете ја тавата со алуминиумска фолија. Испечете ги пиперките. Откако се испечени, ставете ги во ќеса да отстојат 10 минути, излупете ги и исечете ги од страната.

Загрејте ја повторно ретната на 180 степени. Направете фил од фетата, павлаката и зачините, додадете и лут зачин по желба. Отворените пиперки полнете ги со филот и потоа завиткајте ги како сармички.

Печете 40 минути во рерната. Парчињата леб потпечете ги на тостер и на секое ставете по една од готовите пиперки.

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....