0.8 C
Скопје
17:40 - 22 декември, 2024

Сочен и превкусен колач со тиква

Потребно ви е:

– 3 јајца

– 1 кисело млеко 200 мл

– 1 чаша млеко (150 мл)

– 1 чаша брашно

– 1 чаша гриз

– 1 чаша шеќер

– 1 прашок за печиво

– 1 ванилин шеќер

– малку цимет

– 200 гр тиква

– 50 мл масло

Подготовка:

Тиквата исчистете ја и исецкајте ја на тенки кришки, а јајцата изматете ги со шеќерот, додадете го брашното со прашокот за печиво, гризот, киселото млеко и обичното млеко, ванилиниот шеќер и на крајот се добро измешајте.

Ставете во подмачкан плех или плех обложен со хартија за печење, а одозгора на косо набоцкајте ги парчињата тиква.

Наросете со шеќер и цимет.

Печете на 200 степени околу 40 минути. Посипете со шеќер во прав и засладете се.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....