3.8 C
Скопје
00:15 - 21 декември, 2024

Проја каква што досега не сте пробале

Проја на бабин начин…

Потребно е:

– 1 канче кисело млеко
– малку квасец
– ½ прашок за печиво
– 200 гр тврдо сирење
– 2 јајца
– 2 чаши од 200 гр пченкарно брашно
– 1 чаша гриз
– 50 мл масло
– сол по вкус
– кисела вода да се замеси

Подготовка:

Во чинија сипете го брашното, додадете го гризот и прашокот за печиво и измешајте, додадете го киселото млеко, малку растворен квасец во малку млака вода, сирење изронето на покрупни парчиња, јајца, масло и сол, измешајте заедно со киселата вода и ставете во плех обложен со хартија за печење. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да зарумени.

Слични објави

Село Вишни, духовното гнездо на канонизираната светица Спаса Вишенска: Порта низ која минува душата

еспресо

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо
Се вчитува....