10:55 - 5 декември, 2025

Проја каква што досега не сте пробале

Проја на бабин начин…

Потребно е:

– 1 канче кисело млеко
– малку квасец
– ½ прашок за печиво
– 200 гр тврдо сирење
– 2 јајца
– 2 чаши од 200 гр пченкарно брашно
– 1 чаша гриз
– 50 мл масло
– сол по вкус
– кисела вода да се замеси

Подготовка:

Во чинија сипете го брашното, додадете го гризот и прашокот за печиво и измешајте, додадете го киселото млеко, малку растворен квасец во малку млака вода, сирење изронето на покрупни парчиња, јајца, масло и сол, измешајте заедно со киселата вода и ставете во плех обложен со хартија за печење. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да зарумени.

Слични објави

(Фото) Едно поинакво доживување! Не пропуштајте го рафтингот во Анталија, адреналинско искуство за паметење!

Еспресо

Ново издание на туристички водич за Македонија каде раскажувањето е со љубов

еспресо

(Фото) Ви ги претставуваме Herbalife Pецептите: Вкусно патување кон лесна и здрава исхрана со Herbalife

Еспресо

Украси за елка што се јадат: Миризливи ѕвездички (традиционален германски рецепт)

Еспресо

Брз славски колач за Света Петка: Рецепт што ќе го запомните

Еспресо

(Фото) Билјана Јуруковски, фотографка меѓу африканските племиња: Психичките подготовки за моите патувања се потешки и од физичките

Јасмина Кантарџиева Димков
Се вчитува....